Autóklíma töltés és javítás

  Autóklíma javítás és töltése

  Autóklíma javítás és töltése

  A legtöbb autóban ma már ott található az autóklíma.

  Az újonnan gyártott járműveknél pedig szinte alapfelszereltségnek számít. Az utazás közbeni komfortérzethez nagyban hozzájárul, a forró nyári napokon már-már nélkülözhetetlen ez a berendezés, főként azok számára, akik sok időt töltenek autózással. Mint az autó minden más rendszerét, bizonyos időszakonként a klímát is karban kell tartani, úgy a jó működés, mint saját egészségünk és a környezet megkímélése érdekében.

  A hűtőfolyadék könnyen a környezetbe juthat, ha tömítések nincsenek a helyükön vagy éppen hiányoznak. A benzinfogyasztás is megnőhet miatta, ez pedig a károsanyag kibocsátást növeli. A klímaberendezések minden évben átlagosan 20%-ot veszítenek hűtőközegükből, ami rontja működésüket.

  A klíma karbantartása nem utolsó sorban egészségünk szempontjából is fontos. A rendszerben párás levegő kering, ami ideális telephely a baktériumok és más kórokozók számára. Ezek a légáram útján az utastérbe kerülnek, belélegezve pedig allergiát és más betegségeket okozhatnak vagy ronthatják a már meglévő légúti betegségek tüneteit. Ha a légjáratokat és párologtató felületeket kezeléssel rendszeresen tisztán tartjuk, elpusztíthatjuk a kórokozókat és késleltethetjük újbóli megtelepedésüket a rendszerben. A klíma gombátlanító kezelését tanácsos évente elvégeztetni.

  Autóklíma töltése Miskolc

  Autóklíma töltése Miskolc

  Ahhoz, hogy a klíma nyújtotta kényelmet maximálisan élvezni tudjuk, közben pedig vigyázzunk egészségünkre és környezetünkre is, a klímaberendezés karbantartásáról rendszeresen gondoskodjunk, vegyük igénybe azokat a szolgáltatásokat, melyek az autóklíma tisztán tartását és működésének tökéletesítését segítik elő.