Az autógumi választás szempontjai

  Autógumi csere Miskolc

  Autógumi csere Miskolc

  Mivel az autók, a használat és a körülmények terén sok az egyedi eltérés, nem lehet azt mondani, hogy amelyik gumi megfelel az ismerősünknek, azzal mi is garantáltan elégedettek leszünk.  Mint arról korábban is írtunk az Autógumi választás kapcsán. Márpedig a gumi választás az autó használatának szempontjából fontos tényező és mindig személyre szabott kell, hogy legyen. Egyéni igényeknek és feltételeknek megfelelően érdemes meghozni a döntést vásárlásnál. A következőkben kiderül, milyen szempontokat kell figyelembe venni, hogy elégedettek legyünk az autógumival.

  Milyen körülmények között fogjuk használni az autógumit?

  Ha lakott területen, normál sebességgel közlekedünk a legtöbbet, gyakorlatilag minden – magasabb és alsóbb kategóriába eső – autógumit egyformán jól használhatunk. Ha a használat nehezített, azaz az út gyakran esős, havas vagy éppen forró, és sokszor használjuk nagy sebességgel az autót (pl. autópályán), a jobb és rosszabb minőségű autógumik közötti különbségek rögtön kirajzolódnak. Aki nehezített körülmények között vezet a legtöbbet, tanácsos prémium minőségű autógumit vásárolnia, ami ilyen viszonyokhoz sokkal jobban alkalmazkodik. A városi sofőrök számára azonban jó hír, hogy náluk a kedvezőbb áron kapható, gazdaságos gumiabroncsok is megfelelnek a célnak.

  Milyen autóra vesszük a gumit?

  Fő szabály, hogy a gumiabroncs nem foghatja vissza az autó eredeti teljesítményét. Azaz, ha az autó eleve sokat tud, kijár neki a minőségi gumiabroncs, ami tartani tudja a ritmust ezzel a magasabb teljesítménnyel. Újonnan vásárolt, prémium kategóriás autóknál ezért nem is lehet kérdés, hogy prémium gumiabroncs kerüljön rájuk. Ha az autónk már idősebb, kisebb a teljesítménye vagy kevesebbet használjuk, olcsóbb gumiabroncsot is választhatunk hozzá.

  Mit várunk el egy gumiabroncstól?

  Autógumi szerelés Miskolc

  Autógumi szerelés Miskolc

  Saját elvárásainkat is végig kell gondolnunk, hiszen az autógumi számos különböző jellemzővel rendelkezik. Vegyük figyelembe, mit szeretnénk kapni menetzaj, komfortérzet, kopás, üzemanyag fogyasztás, száraz vagy nedves úton történő teljesítés szempontjából a gumiabroncstól.
  Amennyiben a kiegyensúlyozott teljesítményt tartjuk a legfontosabbnak, emellett viszont a biztonságot és a kényelmet is szem előtt tartjuk, a prémium kategória termékei közül válasszunk! Ha városban és autópályán is használni fogjuk, mégis kevesebbet szeretnénk költeni rá, a közepes árkategóriájú gumiabroncsok között ott lesz a számunkra megfelelő. Az alsó árkategóriába tartozó gumiabroncsoknak kétségkívül legfőbb előnyük az áruk, ugyanakkor még elfogadható kompromisszumos megoldást jelentenek, főleg ritka használat mellett lesznek képesek eleget tenni feladatuknak. A gyengébb minőség és a rosszabb teljesítmény csak nehezített körülmények között mutatkozik meg, ezért normál körülmények között az olcsóbb autógumi sem fog kevesebbet nyújtani drágább társainál.

  Kérjen időpontot itt, vagy az oldasávban visszahívást!