Így válassz autógumit

  gumiszerviz-miskolcAz autógumi sokak számára részletkérdés, pedig ha tudatos autótulajdonosok vagyunk, igenis figyelembe kell vennünk számos tényezőt a választásnál. Milyen autón és milyen körülmények között használjuk majd, és egyáltalán, mit várunk el egy gumiabroncstól?

  Amennyiben sebességet és útviszonyokat tekintve normál körülmények között fogjuk használni a gumit, az olcsóbb és drágább változatok között nem fedezhetünk fel éles különbségeket. Más a helyzet, ha a gumit többnyire nagy sebességgel, pl. autópályán, vagy nehezített körülmények között tervezzük használni. Ez utóbbi esetben tanácsos nevesebb gyártók prémium gumiabroncsai közül választani, míg normál körülmények között tökéletesen el tudja látni a feladatát egy középkategóriás autógumi is.

  Vegyük számításba azt is, hogy mit tud az autónk! A szakemberek szerint a legjobb, ha a gumiabroncs is tud legalább annyit vagy még többet. Ha egy minőségi, nagy teljesítményre képes autóval rendelkezünk, gumiabroncsból is válasszuk a magas minőséget. Ezeket természetesen használhatjuk középkategóriás autóknál is, de nem feltétlenül muszáj. Megtehetjük, hogy egy közepes minőségű autógumi mellett döntünk. A prémium kategóriának nyilván megvannak a maga előnyei, ezért mondhatjuk, hogy megéri az árát egy jobb minőségű abroncs, úgy élettartam, mint biztonság és hosszútávon való megtérülés szempontjából. A prémium kategóriás gumiabroncsok jellemzője, hogy vezetési élményben is magasabb szintet nyújtanak, teljesítményük kiegyensúlyozottabb, mint az olcsóbb változatoké.

  autogumi-csere-miskolcHa a gumiabroncsra a lehető legkevesebb pénzt szeretnénk kiadni, és tudjuk, hogy a normál körülményektől a használata során nem vagy csak nagyon ritkán fogunk eltérni, megelégedhetünk közepes árkategóriájú és közepes minőségű gumiabroncsokkal is. Ezek a teszteredményeken jól szerepelnek, megtalálhatók köztük a prémium gyártók másodmárkái, normál használat mellett pedig szinte nem is jelentenek kompromisszumos megoldást.

  A gumiabroncs kiválasztásánál tehát a legfontosabb, hogy ismerjük autónkat és autóhasználati szokásainkat. Ezen tényezők figyelembe vételével találhatunk rá arra a prémium vagy éppen középkategóriájú autógumira, ami a legjobb szolgálatot fogja tenni nekünk a vezetés során.

  Gumijavítás, gumiszerelés, csere a Csordás Autószervizben.  Foglaljon időpontot!